Skribent

Alexander Dunerfors

17 september 2013 | 21:01

Ron Howard har inte glömt bort "The Dark Tower"

"Rush"-regissören ger en uppdatering på Stephen King-filmatiseringen: "Vi säger inte när den blir av."

Stephen Kings episka fantasyserie har haft en lång väg till bioduken och än är den inte framme, långt ifrån. Men regissören Ron Howard försäkrar om att projektet fortfarande lever, trots en lång tid utan några nyheter. Han förklarar:

- Vi har alla svurit om att hålla tyst. Vi säger inget om filmens status eller när vi tror att den kommer. Det är för att vi inte insåg hur stort intresset skulle bli, och hur många som ser fram emot den.

Serien som släppts under namnet "Det mörka tornet" i Sverige beskriver King som sitt livsverk. De sju böckerna har släppts mellan 1982 och 2004, och sedan åtminstone 2009 har det ryktats om såväl en filmtrilogi som en TV-serie. Ett maffigt projekt väntar, minst sagt:

- Det är fascinerande, och till och med Stephen King medger att det blir en knepig adaptation. Den är heller inte lätt att finansiera, för det är ingen ljus solskenshistoria med superhjältar. Snarare en mörk skräckfilm. Det är också precis vad som tilltalade mig, säger Howard i Empires podcast.

Sist vi skrev om filmen var det när Russell Crowe var aktuell för huvudrollen som revolvermanen Roland Deschain. Så varför har vi inte hört ett ljud om "The Dark Tower" på snart ett år?

- Mitt svar är, den blev försenad men den försvann aldrig. Vi arbetar vidare, Stephen har stort tålamod med oss. Jag har jobbat med annat, men drömmarna om "Dark Tower" - eller mardrömmarna, snarare - de finns kvar.

Ron Howard är snart bioaktuell med racerdramat "Rush" och kan också filma Tom Hanks i ett nytt Robert Langdon-mysterium innan "The Dark Tower" blir verklighet.

| 17 september 2013 21:01 |