Film

Skribent

Andreas Samuelson

14 januari 2024 | 16:00

Rockstjärnan Bruce Springsteen gör film av sitt 80-talsalbum ”Nebraska”

Rocklegenden har varit i diskussioner med filmskaparen Scott Cooper om att göra en film baserad på stjärnans 1980-talsalbum "Nebraska”.
Bruce Springsteen är en av rockhistoriens största men knappast någon man kopplar till film, med undantag för hans Oscar för ledmotivet till ”Philadelphia” (1993) eller hans cameo-roll som sig själv i "High Fidelity” (2000).
 
Men nu kan det bli ändring på det. Han har nämligen varit i diskussioner med filmskaparen Scott Cooper ("Black Mass”, ”The Pale Blue Eye”) om att göra en film baserad på ”Nebraska”, Springsteens album från 1982, skriver Showbiz 411.
 
Skivan är sångarens sjätte soloalbum och en favorit hos många fans, då han spelade in den helt själv på en så kallad portastudio och inspirerades av Terence Malicks film ”Det grymma landet” (1973), inte minst i en sång om seriemördaren Charles Starkweather.
 
Cooper är ingen nybörjare när det kommer till biopics om musiker. Hans debutfilm ”Crazy Heart” (2010) baserades på countrysångaren Hank Thompson och gav Jeff Bridges en Oscar för huvudrollen.
 
Vad filmen exakt kommer handla om är oklart men troligen blir det något av självbiografisk och frågan är då vem som skulle vara aktuell att spela The Boss själv.
 
Vem tror du skulle passa?
| 14 januari 2024 16:00 |