Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 juni 2020 | 22:00

Ridley Scott vill göra ännu en "Alien"-prequel

Regissören hoppas fortsätta på "Prometheus" och "Alien: Covenant".
Regissören Ridley Scott hoppas återvända ut i rymden till sina älskade, slemmiga monster. I en ny intervju med LA Times bekräftas det att han ser "Prometheus" och "Alien: Covenant" som de två första delarna i en prequel-trilogi.

Den tredje filmen (som ryktas heta "Alien: Awakening") är tänkt att kopplas direkt till händelserna i "Alien" från 1979 - som alltså kronologiskt sett utspelar sig senare.
 
- Det finns mycket kvar att hämta hos "Alien", men det måste utvecklas på nytt, säger Scott.

- Det jag aktivt har funderat över sedan första filmen är - varför skulle en sådan varelse skapats? Varför reste den i vad jag alltid såg som ett krigsskepp, med dessa ägg i lasten? Vad var syftet med farkosten och vad var syften med äggen? Det är frågan - vem, varför och i vilket syfte - som jag vill besvara.
 
 
Frågan är om dessa planer kan bli verklighet nu när Disney köpt upp 20th Century Fox. Och om det finns några fans där ute som ens funderat över samma frågor? De två senaste filmerna fick blandat mottagande, men visst vore det mäktigt om Ridley Scott lyckas föra tillbaka sin "Alien"-franchise på rätt kurs igen.
 
Stöd MovieZine! Läsarnas bidrag hjälper oss skapa Sveriges bästa filmsajt. Läs mer och bli VIP-medlem...
 
Vill ni se fler "Alien"-filmer från Ridley? Kommentera nedan.
| 3 juni 2020 22:00 |