Spel

Skribent

Vanja Tomin

7 januari 2023 | 09:00

Remake av "System Shock" kommer förhoppningsvis redan i mars

Utvecklaren Nightdive Studios har bekräftat att deras "System Shock"-remake släpps snart.
En remake av skräckspelet "System Shock" har varit under utvecklingen sedan 2016, och med hjälp av crowdfounding, insamling av pengar från intressenter, har det äntligen kommer ett släppdatum, och det har många väntat på.
 
I januari 2023 har spelet via Kickstarter fått 21 625 stycken intressenter och över 1,3 miljoner dollar har hittills samlats in. Även om remaken har haft flera lanseringsfönster tidigare, från 2017, 2018, 2020 och 2021, har Nightdive äntligen bekräftat att den kommer att lanseras i mars 2023. I ett nytt Kickstarter-inlägg delade utvecklaren med sig av nyheten och gav en uppdatering av projektet.
 
 
- Som några av er redan har påpekat är det inte första gången vi tillkännager ett preliminärt lanseringsfönster, men under de senaste åren har mycket förändrats. Projektets omfattning och skala har utvecklats dramatiskt och med Prime Matter som anslutit sig till projektet har det gjort det möjligt för oss att fokusera på stora förbättringar, säger Nightdive,
 
 
Efter inlägget på har den officiella Steam-sidan nu uppdaterats med information om förbeställning och nya skärmdumpar från spelet har lagts upp. En demo finns också för närvarande tillgänglig för att prova för den som vill. Remaken av"System Shock" beskrivs som en trogen och rättvis omarbetning av den genredefinierande klassikern från 1994, skapad av ett team av branschveteraner.
 
"System Shock" är ett actionskräckspel i första-personsvy som utspelar sig på en stor rymdstation år 2072. Spelets huvudperson, en namnlös datorhackare, grips när han försöker komma åt filer om Citadel Station, som ägs av TriOptimum Corporation. Hackaren får ett erbjudande om att alla anklagelser släpps om han i utbyte utför konfidentiell hackning av SHODAN, den artificiella intelligens som kontrollerar stationen.
 
 
Utan att avslöja för mycket så kan man säga att saker går inte som planerat, vår hackare sätts i en sex månader lång koma och när han vaknar upp har alla robotar ombor omprogrammerats för att utföra våld, och besättningen har antingen muterats, förvandlats till cyborger eller dödats.
 
"System Shock" bjuder på flera olika miljöer där spelaren utforskar, bekämpar fiender och löser pussel. Framstegen är till stor del icke-linjära och spelet är utformat för att möjliggöra en bred utveckling av spelkaraktären. 
 
Remaken av "System Shock" är planerad att släppas i mars i år och kommer till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC.
 
Har du spelat originalspelet "System Shock"?
| 7 januari 2023 09:00 |