Film

Skribent

Mats Karlsson

26 januari 2011 | 16:25

"Red State" stannar i USA

Kevin Smiths ”Red State” kommer enbart få biodistribution i hemlandet USA och avfärdar en eventuell internationell lansering.

Som MovieZine tidigare rapporterade blev det ingen auktion om rättigheterna för "Red State" på Sundance-festivalen, då Smith planerar att distribuera filmen på egen hand. Men det blev däremot inte klargjort hur det skulle bli med en eventuell internationell release av filmen.   

Men nu berättar Smith på Twitter att det ser mörkt ut för en internationell release.

- Det känns som vi knappt vet hur vi distribuera filmen i vårt eget land och ännu mindre med andra länder. Man måste lära sig att krypa innan man kan gå, så vår egen distribution är begränsad till USA.

- Distributionen i andra länder kommer att hanteras av utländska distributörer - som tenderar att lansera mina filmer i en mindre skala. Jag tror det var Metronome som köpte "Chasing Amy" från Miramax (att sälja den utländska distributionen var för övrigt ytterligare något vi lärde oss av bröderna Weinstein).

- De här två killarna vid den här lilla engelska distributören var på alla sätt och vis kreativa och uppfinningsrika för att kunna få upp "Chasing Amy" på biograferna där. Kunde vi hitta liknande internationella distributörer - som vill tjäna pengar på biografer och inte köpa dem. Då har vi våra partners utomlands, skriver Smith på Twitter.

| 26 januari 2011 16:25 |