Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 februari 2021 | 12:00

Fantasyfilmen "Red Sonja" är tillbaka på banan

Med en ny manusförfattare och en regissör på plats är denna länge planerade reboot äntligen på rätt spår.
Hollywood har försökt få till en ny film om fantasy-hjälten Red Sonja i åtminstone tio år. Såväl Robert Rodriguez som Bryan Singer har varit inblandade, med skådisar som Rose McGowan, Megan Fox och Amber Heard aktuella för rollen.

Nu verkar det äntligen lossna. Hollywood Reporter rapporterar om att Tasha Huo ("The Witcher: Blood Origin") har kommit ombord för att leverera ett nytt manus. Huo beskrivs som en manusförfattare på uppgång, och är närmast aktuell som showrunner för en animerad "Tomb Raider"-serie på Netflix.

Den nuvarande regissören som ska ta "Red Sonja" till bioduken är Joey Soloway, skaparen av tv-serien "Transparent". Hen kommenterar:

- Jag har alltid älskat Red Sonja (...) Hon är en urgammal hjältinna med ett episkt kall, och att omvandla det till film är för mig en dröm som blivit sann. 
 
Large c630e3f9bfa1df21a6dbdba4f5e1f6f9 red sonja pic
 
Red Sonja är huvudperson i flera fantasy-serier som skapades på 1970-talet - en lättklädd och hämndlysten kvinna beväpnad med stort svärd. En filmatisering ("Barbarernas hämnd") gjordes år 1985 med Brigitte Nielsen och Arnold Schwarzenegger som affischnamn.
| 27 februari 2021 12:00 |