Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 maj 2013 | 01:30

Recensenterna hyllar "Star Trek Into Darkness"

Fyrorna haglar över J.J. Abrams rymduppföljare: "Fantastiskt kul", skriver kritikerna.

Nu är det bara en vecka kvar till världspremiären av "Star Trek Into Darkness", och de första recensionerna börjar poppa upp på nätet. Enligt kritikerna är det en jäkla trevlig resa som J.J. Abrams ska ta med oss på, än så länge är det svårt att hitta ett kritiskt ord.

"För det mesta är den fantastiskt kul: en tvåtimmars blockbuster där tempot aldrig sackar (...) Men den storydrivna filmen tenderar att lämna karaktärernas stunder i bakgrunden", skriver Total Film, men ser ändå tillräckligt med ljus för att dela ut en 4:a i betyg.

"Resan mot mörkret är lika bra som föregångaren, med några riktigt fina vinkningar till fansen och tillräckligt med spänning för att omvända icke-Trekkiesarna i publiken", tycker brittiska Hey U Guys.

Digital Spy missar inte att hylla filmens omtalade skurk, spelad av Benedict Cumberbatch:

"Det finns moment i hans hypnotiska skådespel där man ifrågasätter om han överhuvudtaget är ond - tills han slår till, och man undrar hur man någonsin kunde tvivla på det. Han är genuint skrämmande", berättar Digital Spy, och slår till med en 4:a i betyg de också.

Samma betyg för övrigt som hos Cine Vue:

"Styrkan ligger i den underliggande handlingen om vänskap och lojalitet, som gör filmen till något mer än ännu en uppföljare. Den saknar den första filmens fräscha energi, men Abrams fortsätter på sin vinnande formula och håller sin rymdopera tillgänglig för alla."

"Star Trek Into Darkness" har biopremiär 10 maj. MovieZines recension kan du läsa på tisdag kväll.

| 4 maj 2013 01:30 |