Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 januari 2021 | 20:05

"Ready Player Two" på väg att bli film

Ernest Clines uppföljare till "Ready Player One" är på väg till bioduken.
En uppföljare till sci-fi-romanen ”Ready Player One” släpptes under hösten, och till ingens förvåning är det snart dags att omvandla även tvåan till film. 

Författaren Ernest Cline berättade nyligen i en intervju med Inverse att filmen är ”i ett tidigt utvecklingsstadie, eftersom Hollywood är i limbo just nu”. Cline tillägger att man talade om en eventuell uppföljare redan under arbetet med ”Ready Player One”, men han lät inte det påverka arbetet med andra boken.

- Man vet aldrig med Hollywood. Jag gjorde bara mitt bästa för att skriva en uppföljare till min bok. Det finns karaktärer som lever i filmen men som inte lever i boen. Jag fokuserade på boken och dess fans utan att låna filmen influera mig. Filmen kommer reda ut sig själv, säger författaren.
 
”Ready Player One” följde tonårige Wade Watts, som lever i en dystopisk framtid där mänskligheten flyr in i en spektakulär virtuell värld, OASIS. Där deltog han i en skattjakt anordnad av grundaren och uppfinnaren James Halliday kort före hans död. Boken utkom 2011, och filmen från 2018 blev en biosuccé med 582 miljoner dollar i intäkter.
 
 
Uppföljaren ”Ready Player Two” tar vid kort därefter och skickar ut Wade på ännu ett äventyr. Boken har fått ett blandat mottagande med en del kritik mot handlingen och karaktärerna, skriver CBR. Om ”Ready Player Two” också kommer regisseras av Steven Spielberg är oklart - några skulle nog säga osannolikt, då regissören ogärna tar sig an uppföljare. 
 

Köp boken "Ready Player Two" hos Bokus.com

| 1 januari 2021 20:05 |