Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 november 2020 | 15:00

Det här handlar "Ready Player Two" om

Idag släpper Ernest Cline en uppföljare till den nostalgiskt laddade sci-fi-romanen "Ready Player One". Men... varför låter den exakt som originalet?
Snart är det dags att återvända till OASIS, den virtuella världen där inget är omöjligt.

Under höstens New York Comic Con avslöjade författaren Ernest Cline nya detaljer om uppföljaren till succéboken "Ready Player One", som blev film häromåret med självaste Steven Spielberg i registolen.

Entertainment Weekly berättar att "Ready Player Two" tar vid några dagar efter att Wade vunnit James Hallidays stora tävling - och han gör en upptäckt som förändrar allt:

"Gömd inom Hallidays valv finns en teknologisk uppfinning som än en gång kommer att förändra världen och göra OASIS mycket mer fascinerande och beroendeframkallande. Med den kommer en ny gåta, och en ny jakt - ett sista påskägg att hitta som leder till ett mystiskt pris."

Men den nya påskäggsjakten kommer också med en ny skurk som försätter hela mänskligheten i fara.
 
 
Varför förändra ett vinnande koncept? Det låter som att Ernest Cline vill bjuda sina läsare på mer av samma gamla äventyr, säkerligen laddade med referenser till film och populärkultur från förr. Handlingen verkar inte skilja sig så värst mycket från originalet från 2011, men man ska ju som bekant inte döma boken efter omslaget... eller dess synopsis.
 

Beställ "Ready Player Two" hos Bokus.com

 
"Ready Player Two" släpps i handeln idag, den 24 november, och kostar 160 kronor hos Bokus. Än så länge finns det inga planer på att göra den till film.
| 24 november 2020 15:00 |