Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 augusti 2020 | 07:45

Trailerpremiär: Rapace kidnappar Kinnaman i "The Secrets We Keep"

"Jag är besatt av teman som hämnd, förlåtelse och att hitta sätt att läka sår", säger Noomi Rapace om nya thrillern.
I höst möts Noomi Rapace och Joel Kinnaman i amerikanska dramathrillern "The Secrets We Keep", som utspelar sig under åren efter andra världskriget, Entertainment Weekly har släppt några nya bilder och en intervju med den kvinnliga stjärnan. 

Handlingen följer en romsk kvinna (Noomi Rapace) som flytt kriget och påbörjat ett nytt liv i USA. Hon får möjligheten att konfrontera den man (Joel Kinnaman) som hon tror plågade hennes familj under Förintelsen. Hon kidnappar honom för att ställa honom till svars.
 
 
Noomi Rapace, som även producerar filmen, berättar för EW.com att hon drogs till den gripande och komplexa berättelsen:

- Maja är inte bara en god karaktär som man tycker om. Hon har så många lager (...) Vi möter henne vid en brytpunkt. För mig som skådespelerska och som producent är det en stor gåva att få berätta om en kvinna som genomgick något så hemskt 15 år tidigare, och nu måste hantera det.
 
Large e922f4e2b9fb5e5e385c7d1c17dd4606 secrets3
 
- Jag är nästan besatt av sådana teman: hämnd, förlåtelse, att försöka hitta sätt att läka såren eller komma vidare efter ett trauma.
 
- Vi blev emotionella vrak Joel och jag. Vi var tvungna att låsa upp riktigt otrevliga känslor inom oss. Jag håller honom fången i min källare. Jag utsätter honom för extrema saker. Det blev så verkligt så det var svårt, säger Rapace.
 
 
"The Secrets We Keep" får svensk biopremiär 18 september.
| 18 augusti 2020 07:45 |