Film

Skribent

Mats Karlsson

18 december 2009 | 17:29

Raimi och Sony är oense om "Spider-Man 4"

Den kommande "Spider-Man 4" har råkat ut för smärre superskurkproblem där Sam Raimi och filmbolaget Sony Pictures är oense.

Känns det bekant? Inte så konstigt med tanke på att exakt samma sak hände med "Spider-Man 3" när Avi Arad insisterade på att ha med Venom, trots Raimis motsättningar.

Nu har IESB fått reda på via sina källor att nya uppföljaren som dessutom kallas "Spider-M4N" av Sony, har stoppat projektet tills Raimi och bolagscheferna kan komma överens om vilka superskurkar man ska använda.

Raimi pushar för karaktären Vulture (eventuellt spelad av John Malkovich), en superskurk vid namn Adrian Toomes som har förmågan att flyga och med superstyrka samt har ett stort påtagligt hat mot Spider-Man och framför allt mot sin forna kollega Gregory Bestman.

Sony däremot är övertygade om att det finns bättre karaktärer att ha med i filmen. Bolaget har dock inga egna uttänkta förslag, men vill ha en karaktär som just nu säljer flest serietidningar och det gör inte Vulture.  

Raimi hade redan planerat att ha med Vulture i "Spider-man 3" istället för Venom. Både Sandman och Vulture skulle då ha varit cellkamrater som rymmer tillsammans och låta Vulture få in Sandman på den brottsliga banan igen.  

På grund av denna oenighet mellan Raimi och Sony har projektet stoppats och manuset ofullbordat. Planen var att komma igång med inspelningarna i mars 2010, men nu är det startdatumet rejält i farozonen, om nu inte lite julklappar och julmat kan få Raimi och bolagscheferna på bättre humör och därmed hitta en kompromisslösning.

| 18 december 2009 17:29 |