Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 januari 2021 | 18:30

Woody Harrelsons experimentfilm släpps äntligen i Sverige

103 minuter, en enda tagning och helt utan klipp. Nu släpps komedin ”Lost in London”, baserad på självupplevda händelser.
Det dröjde några år, men idag dag släpps Woody Harrelsons manus- och regidebut från 2017 på svensk video-on-demand. ”Lost in London” följer skådespelaren, som spelar sig själv, under en jobbig kväll i den brittiska huvudstaden där allt så sakta spårar ur. Storyn är en självironisk twist på verkliga händelser från sommaren 2002, en natt som slutade med att Woody hamnade i finkan.

- Det var kanske mitt livs värsta kväll, en som jag helst ville glömma. Men jag kunde inte sluta tänka på den, säger han till Entertainment Weekly. Jag började vrida och vända på händelserna och insåg att det kunde bli rätt kul. Det skulle kunna funka som en komedi.

Men det mest speciella med ”Lost in London” är antagligen inte själva historien i sig, utan hur den är berättad. Filmen är inspelad i en enda lång tagning (utan fusk!) och utspelar sig i realtid över 103 minuter.

Fast… varför göra det så enkelt för sig? Woody Harrelson gjorde något som ingen annan varit dum nog att försöka förut. Han livesände filmen på bio, medan den spelades in. I biografer runt om i England och USA kunde publiken köpa biljett till en film som inte fanns, och följa händelseförloppet direkt på vita duken.

- Man kan väl kalla det för live-bio, men det är snarare teater med 14 miljöer, ett filmteam på 300 personer och 500 statister. Det är enormt - bara logistiken var helt galen. Jag är förvånad att jag ens gav mig på det som förstagångsregissör, berättar Woody.
 
Se trailern till "Lost in London" här:
 
 
Vi som missade spektaklet på bio när det begav sig kan nu iallafall kolla in "Lost in London" på SF Anytime där den streamar från och med idag.
| 4 januari 2021 18:30 |