Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 januari 2021 | 17:00

Premiär för Marvels ”Legends”: Wanda och Vision i en snabbrepris

Disneys nya dokumentärserie i kortformat återbesöker populära hjältar från Marvels filmiska universum.
Med över 20 långfilmer i MCU - Marvel Cinematic Universe - kan det ibland vara svårt att minnas exakt vad som hände, när, hur och i vilken film.

Här kommer nya ”Marvel Studios: Legends” väl till pass. Den nya serien ger oss en snabbrepris med det viktigaste att hålla reda på, nu när flera av hjältarna och skurkarna ger sig iväg på nya äventyr. Under året ska ju bland andra Loki få en egen tv-serie, och inom kort väntar ”Falcon and the Winter Soldier”.

Redan nästa vecka, fredagen den 15 januari, blir det premiär för Marvels första serie på Disney+, ”WandaVision”. Så det är inte mer än rätt att just Wanda och Vision står i fokus i de två första avsnitten.

Att kalla ”Legends” för en dokumentär är nog lite missvisande. Avsnitten, ca 8 minuter korta, är mer av supertrailers som klippt ihop det snaskigaste från filmer som ”Avengers: Age of Ultron” och ”Captain America: Civil War”. Den som glömt eller missat något längs MCU-resan får här veta hur Wanda Maximoff fick sina magiska krafter och blev Scarlet Witch, och så småningom en del av Avengers. andra avsnittet av ”Legends” hur Tony Starks kloka AI-guide Jarvis fick en syntetisk kropp, prydd med den mäktiga Sinnesstenen.
 
Streama "Marvel Studios: Legends" på Disney+

Vi blir också smärtsamt påminda om hur Wanda och Vision - som hunnit bli ett par och flytta ihop - splittras av Thanos ondskefulla planer i ”Avengers: Infinity War”. Hans jakt på Infinity Stones slutar med att Vision måste dö.
 
 
Kärlekshistorien mellan de två superhjältarna fick ett abrupt och tragiskt slut, men fansen som vill se mer bör zappa in Disney+ nästa vecka. TV-serien ”WandaVision” är en spinoff på Marvel-filmerna med fullt fokus på turturduvornas lyckliga förortsliv. Hur det kommer sig att Vision lever är ett mysterium… och det är bara ett av många frågetecken som omringar serien, där något märkligt uppenbart lurar i sitcom-kulisserna.

Kolla in trailern till "Marvel Studios: Legends" här:
 
 
Missa inte heller ”Marvel Studios: Legends” för en snabb återblick på bådas historia i Marvels universum. De två första avsnitten kan idag ses på Disney+.
 
| 8 januari 2021 17:00 |