Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 juli 2013 | 17:01

Premiär för "Klonerna anfaller" i 3D

I veckan får besökarna på Star Wars Celebration i Tyskland se den exklusiva 3D-versionen.

"Star Wars"-filmer på bio igen i 3D, det lät väl som ett klockrent förslag? Jodå, det kan man tycka, men tyvärr svek publiken den första filmen i serien - "Episod 1: Det mörka hotet". Lucasfilm bestämde sig för att istället satsa energi och pengar på inspelningen av den kommande trilogin.

Men åtminstone en film till hann konverteras, och vad gör man nu med "Episod 2: Klonerna anfaller" i 3D om inte visar den exklusivt för de mest inbitna fansen? Är du på Star Wars Celebration i tyska Essen i veckan så finns möjlighet att avnjuta Anakins och Padmes romans och spektakulära ryndstrider med en extra dimension, nu på fredag.

Det är inte klart än när (och om) "Klonerna anfaller" och de efterföljande fyra filmerna kommer att få en bredare världspremiär på bio i 3D. Under veckans Star Wars Celebration, som pågår mellan torsdag och söndag, kommer man också att specialvisa 30-årsjubilerande "Episod VI: Jedins återkomst" på storduk.

Vår egna Star Wars-expert Mats Karlsson kommer vara på plats I Essen och rapportera från hela eventet, som startar på torsdag.

Läs mer om Star Wars Celebration här...

| 22 juli 2013 17:01 |