Serie

Skribent

Alexander Svensson

21 mars 2024 | 09:00

Premiär för "3 Body Problem" på Netflix - "Game of Thrones"-skaparnas hajpade sci-fi-serie imponerar

Efter "Game of Thrones" tar sig Dan Weiss och David Benioff an ytterligare en komplex bokserie med jättebudget. Nu kan vi äntligen se resultatet.
“3 Body Problem” är en påkostad sci-fi-serie baserad på en invecklad kinesisk bokserie och skapad av nissarna bakom “Game of Thrones”. Med andra ord så får det betraktas som en av årets mest intressanta tv-premiärer.
 
Berättelsen utspelar sig över flera olika tidsperioder, men tar sin början hos en ung kvinna under kulturrevolutionen i Kina, och fortsätter sedan med att följa fem forskare i nutid, när deras kollegor mystiskt dör en efter en. Snart inser de att de står inför ett hot som kan innebära mänsklighetens undergång.
 
 
Liu Cixins bokserie “Three-Body Problem” som serien baseras på är känd för att vara komplex och invecklad. Dan Weiss och David Benioff, som med “Game of Thrones” visat att de kan adaptera komplexa böcker till framgångsrik tv (åtminstone så länge det finns böcker att adaptera) känns därmed på förhand passande för jobbet att lotsa berättelsen till Netflix.
 
En komplex sci-fi-historia kräver såklart ett expansivt karaktärsgalleri, och därmed en fet rollista. I “3 Body Problem” får vi se bland andra Eiza Gonzalez (“Baby Driver”), Benedict Wong (“Doctor Strange”), Liam Cunningham (“Game of Thrones”), John Bradley (också “Game of Thrones”), Jovan Adepo (“Babylon”), Jonathan Pryce (“The Crown”), Rosalind Chao (“Star Trek: Deep Space Nine”), Ben Schnetzer (“Warcraft: The Beginning”) och Alex Sharp (“The Trial of the Chicago 7”).
 
 
“3 Body Problem” har inte blivit höjd till skyarna av kritiker, men responsen har inte varit dålig heller. MovieZines recensent Jonatan Blomberg hörde till den mer imponerade skaran, och delade ut betyget 4/5 och skrev att serien är “En otroligt imponerande bedrift, som för känslan av kvalitet tillbaka till de där första säsongerna av "Game of Thrones".
 
Samtliga avsnitt av “3 Body Problem” finns nu att streama på Netflix.
 
| 21 mars 2024 09:00 |