Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 oktober 2019 | 09:00

Postern till nya "The Grudge" släppt

Ett ofräscht badkar och illavarslande hår står i fokus. Skräckfilmen får premiär i januari 2020.
Den japanska förbannelsen har spridit sig till USA. Snart blir det dags för mer "The Grudge" för alla skräckälskare, och det här är ingen remake utan en helt ny historia som utspelar sig parallellt med "The Grudge" från 2004.

Minns ni de japanska "Ju-On"-rysarna? Eller amerikanska versionen där Sarah Michelle Gellar åkte till det hemsökta huset?

Nya "The Grudge" utspelar sig för första gången i USA, och förbannelsen har spridit sig som ett virus till ett litet samhälle. Vi kommer att få följa tre olika personer och deras möten med långhåriga spökflickor.

En av dem är Lin Shaye från "Insidious"-filmerna, som jag träffade förra veckan för en intervju. Shaye passade på att hylla regissören Nicolas Pesce och hans mästerliga vision:

- Hans film "The Eyes of My Mother" var en av de läskigaste filmer jag hade sett. Han tar bilder som man känner igen, han filmar i svartvitt, men han lyckas vända på dem på ett oväntat sätt, så det blir riktigt otäckt. Det är en stor konst. Nicolas är en mästare, han förstår mänskliga element, övernaturliga element och ondska.

Pesce gör med "The Grudge" sin tredje film, och han har både inspirerats av de japanska originalfilmerna men också Finchers thriller "Seven":

- Jag tittade mycket på de tidigare filmerna för att se hur de hanterar sina interiörer och hur de presenterar ondskan. Det är mer än en film om ett hemsökt hus, men huset är en karaktär. Vad gäller "Seven" så är den grundad i verkligheten, även om man inte vet vilken stad den spelar sig i, och bilarna är lite utdaterade, men det är en del av stilen. Den förklär sig som en procedural-thriller men är egentligen ett mänskligt drama.
 
 
"The Grudge" får amerikansk premiär 3 januari 2020. En trailer borde släppas inom kort, och fler MovieZine-intervjuer dyker upp längre fram.
| 10 oktober 2019 09:00 |