Spel

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 november 2016 | 21:00

Pokémon GO inför ett bonussystem för daglig träning

Den som spelar 7 dagar i rad får feta bonusar. Kommer du att spela oftare nu?
Hur ofta spelar du "Pokémon GO" nu efter att hajpen har lagt sig? Om du har börjat ligga av dig och har stoppat vandringskängorna i garderoben igen kanske den senaste uppdateringen kan, bokstavligt talat, få dig på fötter igen.

Niantic tänker belöna alla spelare som utför särskilda uppgifter i appen 7 dagar i rad. I ett blogginlägg förklarar de några av dessa uppgifter, men det handlar helt enkelt om att spela spelet som vanligt men belönas med extra XP, Candy eller Stardust för att du använder appen dagligen.

Till exempel får du som vanligt 500 XP för varje PokéStop du snurrar på, men om du snurrar minst ett stopp om dagen i 7 dagar får du en extra bonus på 2000 XP samt fler föremål. 

På samma vis får du normalt sätt 500 XP och 600 Stardust för att fånga en Pokémon, men om du fångar en dagligen i en vecka får du ovanpå det en bonus på 2000 XP och 2400 Stardust. Ja, tack?

Tack vare den här uppdateringen kan Pokémontränaren levla betydligt fortare, uppgradera fler av sina Pokémon och få sig en rejäl boost mot målet att bli allra bäst och fånga alla. Om du tycker att du har hamnat på efterkälken kan det alltså vara läge att sätta en påminnelse på telefonen och imponera på polarna med både poäng och vadmuskler efter en veckas träning.

Hur ofta spelar du "Pokémon GO"? Kan den här uppdateringen locka tillbaka spelare?
| 4 november 2016 21:00 |