Film

Skribent

Mats Karlsson

20 juni 2009 | 03:21

Pixar uppfyllde döende flickas sista önskan

10-åriga Colby Curtin som låg för döden höll sig vid liv av enda orsak – hon ville se Pixars "Upp" innan hon dog, enligt The OC Register.

Curtin blev diagnostiserad med en ovanlig blodkärlscancer för tre år sedan och hennes tillstånd förvärrades allt eftersom att hon till slut blev för svag att gå ur sängen och det var uppenbart att hon snart skulle dö.

Colby högsta önskan var att få se Pixars kommande film "Upp", så hennes familj gjorde allt för att komma i kontakt med Pixar i ett försök att få dem att uppfylla hennes sista önskan.

Pixar lyssnade och kom till flickans räddning. De flög dit en av deras anställda med en väska fylld med mjukisdjur, en filmaffisch och "Upp" på DVD direkt till flickans hem i Huntington Beach den 10 juni för en privat visning av filmen. Colby fick se filmen, men dog dessvärre sju timmar senare.

- När jag såg filmen hade jag ingen aning vad den skulle handla om. Jag kände bara till titeln "Upp" och alla ballonger och jag svär när jag säger att för mig betydde det att Colby skulle upp, upp till himlen, säger Colbys mamma Lisa Curtin.

Pixar har valt att inte kommentera händelsen och inte heller namnge den anställde som åkte till flickans hem.

| 20 juni 2009 03:21 |