Film

Skribent

Mats Karlsson

1 december 2009 | 18:19

Peter Stormare i "Jägarna 2"

Under en presskonferens idag avslöjades det att det blir Peter Stormare som kommer att spela den andra huvudrollen i uppföljaren "Jägarna 2".

Det har varit snack om en eventuell uppföljare sedan par år efter den första filmen hade premiär 1996 och först nu, 13 år senare känner sig regissören Kjell Sundvall redo att sparka igång med nya filmen.

- Äntligen har vi arbetat fram ett bra manuskript som gör att jag tror på en "Jägarna 2". Det har tagit 12 år och jag har tackat nej till 6-8 olika versioner. Men nu har vi en stark historia och jag tror att vi kan göra en fantastisk uppföljare till "Jägarna", berättar Sundvall.

Rolf Lassgård kommer återigen spela rollen som polismannen Erik och i uppföljaren får han nu sällskap av en annan norrländsk polis, nämligen Sveriges Hollywoodexport Peter Stormare.

- Jag tackade ja mycket beroende på att det är Kjell Sundvall som är regissör och det är lika stor ära för mig som att bli uttagen till landslaget, säger Stormare.

Enligt Sundvall kommer uppföljaren vara en fristående fortsättning och inspelningarna planeras att komma igång i augusti 2010 i Överkalix och ha en budget på 35 miljoner. Biopremiären är planerad till 2011.

| 1 december 2009 18:19 |