Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

16 augusti 2017 | 21:30

Peter Dinklage vädjar till "Thrones"-fansen som köper varglika hundar

Många önskar sig en varg som Nymeria eller Ghost efter att de har tittat på "Game of Thrones", men efter impulsköpet överges den varglika hunden.
Peter Dinklage, känd som Tyrion Lannister, vädjar nu till allmänheten efter att djurrättsorganisationen PETA rapporterar någonting som bör uppröra alla hundälskare och få en och annan "Game of Thrones"-fantast att tänka till. Allt för många tittare har inspirerats till att skaffa hundar som liknar Stark-barnens vargar och nu svämmar räddningshemmen över med övergivna huskies och malamutes.
 
Så här lyder Dinklage vädjan till fansen, som han uttrycker på PETA:s hemsida:
 
- Det är inte bara de hemlösa hundar som förtjänar ett uppehälle på hemmen som drabbas, utan hemmen raporterar också att många av dessa huskies överges, som så ofta händer när hundar köps på impuls, utan att man förstår vad som krävs. Snälla, snäkka, om du tänker ta in en hund i familjen, se till att ni är beredda på det otroliga ansvaret och kom ihåg att alltid, alltid, adoptera från ett räddningshem.
 
Att vi influeras till att skaffa specifika hundar som våra fiktiva hjältar har är ingenting nytt. The Hollywood Reporter skriver att försäljningen av vissa hundraser ökade tydligt i samband med filmer som "101 Dalmatiner", "Legally Blonde" och "Men in Black".
 
Hur känner du kring att folk som inte är redo för ansvaret skaffar hund på impuls tack vare en tv-serie som "Game of Thrones"? Har serieskaparna ett ansvar att inte skapa den efterfrågan? Berätta i kommentarerna!
| 16 augusti 2017 21:30 |