Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 oktober 2020 | 10:35

Peacock lägger ned sci-fi-serien "Brave New World" efter en säsong

Här i Sverige kunde vi ta del av den första säsongen hos HBO Nordic.
Variety rapporterar att Peacock har valt att lägga ned sci-fi-serien "Brave New World", den amerikanska streamingtjänstens första originalserie, efter endast en säsong. Serien möttes av ganska blandad kritik från tv-kritiker och fans av författaren Aldous Huxleys bok med samma namn.
 
För tittare som inte var bekanta med boken, så finns det även många likheter med HBO:s "Westworld" - men där robotarna får bytas ut med medicinerade människor som inte längre kan känna några negativa känslor. En av seriens största frågor är vad vi som människor är beredda att offra för att få leva helt utan negativa känslor, vilket ställs på sin spets när en "vilde" från Savage Land släpps in i det bekymmerlösa New London.
 
Det är givetvis inte ett superbra tecken att Peacock redan valt att lägga ned sin första originalserie sedan lanseringen i somras, särskilt med tanke på att streamingtjänsten Quibi nyligen har tvingats stänga ned (efter sin lansering i våras). Peacock har däremot ett gäng andra originalserier och filmer på gång - och har med NBCUniversal som ägare råd att gå back under en lång tid innan det finns någon anledning att oroa sig för deras framtid.
 

Läs också: Harry Lloyd berättar om huvudrollen i spännande "Brave New World"

 
Vad tyckte du om den första säsongen av "Brave New World" - hade du velat se en fortsättning? Kommentera gärna nedan!
| 29 oktober 2020 10:35 |