Serie

Skribent

Alexander Kardelo

22 oktober 2020 | 07:40

Streamingappen Quibi läggs ned efter bara ett halvår

Det "lilla" experimentet som kostade 2 miljarder dollar är officiellt ett fiasko.
Streamingappen Quibi, som lanserades i början av april, kommer snart att läggas ner. Deadline skriver att grundarna Jeffrey Katzenberg och Meg Whitman redan har underrättat sina finansiärer och 200 anställda om beslutet.

"Quibi var en storslagen idé och ingen ville se den bli framgångsrik mer än vi. Vår flopp beror inte på att vi inte försökte: vi övervägde varenda alternativ", skriver de i ett öppet brev.

Quibi var en påkostad och omtalad satsning - 2 miljarder dollar har lagts på appen och dess innehåll, som består av filmer och serier i kortformat. Det finns mer än 100 titlar i biblioteket varav några till och med är riktigt sevärda. Laurence Fishburne vann exempelvis en Emmy för sin roll i gisslandramat "#FreeRayShawn". Planen är nu att sälja innehållet till andra plattformar, då Quibis serier lätt kan klippas om till långfilmer.
 
 
Tanken bakom Quibi var att locka en ung målgrupp som ville streama avsnitt på upp till tio minuter på språng, på resande fot eller innan sängdags. Experter tror att Quibi missbedömde överskattade tittarnas intresse för det nya formatet. Trots stora namn bland producenterna och skådespelarna saknade Quibi också en hajpad och omtalad succé bland sina program.

Coronapandemins utbrott i våras hjälpte knappast heller den nya mobilappen, när de flesta tvingades att stanna hemma - med en större tv-skärm nära till hands. Streamingkriget har nu officiellt skördat sitt första offer.

Har du hunnit testa Quibi än? Vad tycker du om appen? Kommentera nedan.
| 22 oktober 2020 07:40 |