Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 januari 2020 | 22:30

”Parasit” blir miniserie på HBO

Bong Joon Ho tar hjälp av Adam McKay för att omvandla den sydkoreanska succéfilmen till serie.
HBO har planer på att omvandla Sydkoreas Oscarsbidrag "Parasit" till en miniserie.

Originalfilmens regissör Bong Joon Ho är involverad i projektet, tillsammans med Adam McKay - känd för mer eller mindre seriösa komedier som "Anchorman" och "Vice". McKay är också exekutiv producent för "Succession", vilket kan ha övertalat Bong till att välja HBO för tv-serien. Netflix och andra streamingtjänster var mycket sugna, skriver Deadline.

Bioaktuella "Parasit" handlar om en fattig familj som smider planer på att nästla in sig i ett rikt hushåll. Med hjälp av förfalskade cv:n tar de jobb hos en annan familj, men det dröjer inte länge innan planen faller isär. En unik blandning av genrer och ett oförutsägbart manus har fått kritikerna (inklusive undertecknad) att dela ut höga betyg.
 
 
Filmen har blivit något av ett fenomen sedan världspremiären i Cannes i våras, där den vann Guldpalmen. "Parasit" går bra på svenska biografer och är starkt Oscarstippad, både som Bästa internationella film och även i fler kategorier. Runt om i världen har den redan spelat in 130 miljoner dollar på bio.

Det är däremot inte klart om tv-serien blir en fortsättning på historien, eller en amerikansk remake.
| 9 januari 2020 22:30 |