Film

Skribent

MovieZine

1 mars 2024 | 09:30

Överlev dödsrobotar efter domedagen i "Terminator: Survivors"

Fyra år efter Domedagen gäller det att överleva mot de mordiska robotarna kända från "Terminator"-filmerna, ensam eller med andra spelare.
För hela 40 år sedan släpptes en film med namnet "The Terminator", där muskelknutten Arnold Schwarzenegger spelar en mördarrobot som reste från framtiden för att döda Sarah Connor och därmed hennes ofödda son som en dag kommer rädda mänskligheten från den farliga AI:n Skynet och domedagen.
 
Sedan dess har vi fått en rad uppföljare, men även en del spel baserade på filmserien. Nu har "Terminator: Survivors" avslöjats, som är ett överlevnadsspel för en eller flera spelare där det gäller att kämpa mot både människor och robotar fyra år efter domedagen.
 
Spelet utvecklas av Nacon Studio Milan och släpps i early access på pc den 24 oktober, samt kommer till Xbox Series X/S och Playstation 5 vid ett senare tillfälle.
 
Se trailern här:
 
 
I en öppen värld gäller det att överleva, men även att samla resurser så att du kan uppgradera din bas. Spelet utspelar sig efter den så kallade Judgment Day och innan John Connor startade sin motståndsgrupp.
 
Spelets regissör Marco Ponte säger att äventyret börjar med att du inte känner till att robotarna har börjat göra motstånd, men att det inte dröjer särskilt länge innan de börjar dyka upp.
 
- Det här spelet utspelar sig i en tidslinje av "Terminator"-universumet vi ännu inte har sett med en helt ny berättelse där vi får träffa både kända och nya karaktärer, samt där du får lära dig om hur John Connor startade sin motståndsgrupp.
 
Trailern avslöjar inte särskilt mycket om själva spelmekaniken, men visst är den stämningsfull ändå. 
 
Verkar "Terminator: Survivors" vara något för dig?
| 1 mars 2024 09:30 |