Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

21 november 2016 | 09:00

"Oundvikligt" att vi får en långfilm om "The Walking Dead"

Det säger seriens showrunner om de framtida filmplanerna.
Just nu befinner sig "The Walking Dead" i mitten av sin sjunde säsong och det kan nog vara den mest omtalade hittills med tanke på Negan. Antalet tittare har ökat och då finns det naturligtvis plötsligt anledning att brassa på med en långfilm också.

Seriens showrunner, Scott Gimple, fick nyligen frågan om troligheten att vi får se en "The Walking Dead"-film på bio snart.

- Den frågan kommer på tal då och då. Det är oundvikligt att det kommer att hända på ett eller annat sätt. En dag så händer det. Det kommer att bli ballt.

Svaret antyder att långfilmen med största säkerhet kommer att komma, men att det kan dröja ett tag. Mest troligt väntar de tills efter tv-serien är över, för att sedan använda långfilmen som ett sätt att presentera AMC-serien för en ny generation tittare.

Om filmen väl ska göras kommer den förmodligen att vara självständig ifrån serien och med en helt ny rollbesättning. Det antyder en senare kommentar gällande skådespelarensemblen.

- William Shatner som Rick. Vi tar in Edward James Olmos som Daryl. Pricka av alla från de stora serierna! Matthew Fox som Guvernören!

Naturligtvis är detta bara fri brainstorming från Gimple och det är ännu alldeles för tidigt att veta någonting om den tydligen oundvikliga långfilmen i framtiden.

Just nu återstår endast tre avsnitt innan säsong 7 gör ett uppehåll på några månader. Korta beskrivningar av handlingen i dessa avsnitt finns dock redan ute och här kommer dem. Varning för spoilers!

"Swear", avsnitt 6: "Någon hittar ett helt nytt samhälle som inte liknar något de någonsin har sett förut."

"Sing me a song", avsnitt 7: "Alexandrias sällskap letar efter förnödenheter och utforskar The Sactuary och Saviours värld."

"Hearts Still Beating", avsnitt 8: "Negans ovälkomna besök i Alexandria fortsätter och medan övriga medlemmar letar efter förnödenheter utbryter ett helvete."
| 21 november 2016 09:00 |