Skribent

Mats Karlsson

6 januari 2011 | 13:56

Oscarsson bekräftad död

Polisen har nu identifierat kvarlevorna från Per Oscarssons nedbrända hus och fastställer att kropparna är skådespelaren och hans fru.

Det var Per Oscarsson, 83, och hans fru Kia Östling, 67 som avled när deras hus brann ner natten till nyårsafton.

- Man kunde identifiera kropparna med hjälp av tandkort, säger kriminalkommissarie Göran Johansson.

Branden inträffade under natten till nyårsafton i den folkkäre skådespelaren Per Oscarssons och hustrun Kia Östlings hus i den lilla orten Bjärka Långöna utanför Skara.

Först dagen efter upptäckte en anhörig att huset hade brunnit ner till grunden. Bara skorstenen fanns kvar. Redan då befarade man att paret hade dött i branden. Det fanns inga tecken på att Per Oscarsson och Kia Östling inte skulle vara hemma vid tidpunkten. Kvar på gården stod parets bil.

Den 2 januari hittades en kropp och dagen efter ytterligare en i brandresterna. Kvarlevorna skickades till rättsmedicin i Göteborg.

- Rättsmedicinska i Göteborg har identifierat de båda kropparna med hjälp av tandkort. Och det visade sig vara Per Oscarsson och hans hustru, precis som alla har befarat, säger kriminalkommissarie Göran Johansson, som leder utredningen.

Vad som orsakade villan att brinna ner på natten till nyårsafton är fortfarande okänt.

- Utredning om brandorsaken pågår och vi inväntar det tekniska protokollet från brandplatsundersökningen, säger Johansson.

| 6 januari 2011 13:56 |