Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 april 2013 | 13:01

Oscarsbuzz för "The Secret Life of Walter Mitty"

Dramakomedin av och med Ben Stiller blev en oväntad snackis bland filmälskarna på CinemaCon.

Ben Stiller regisserar och spelar titelrollen i filmatiseringen av James Thurbers bok om en dagdrömmande ensling som ger sig ut på en extraordinär resa, bortom hans vildaste av fantasier. MovieZines reporter på plats i Las Vegas, Jakob Åsell, rapporterar om en av CinemaCons stora snackisar, "The Secret Life of Walter Mitty":

- Riktigt positivt buzz efter presentationen. Magnifikt foto av isländska vidder, charmerande ton någonstans mellan larger than life-drama och quirky komedi. Ser ut som en "Amelie"-historia filmad av Sam Mendes. 

Alex Billington på Firstshowing instämmer:

- Oscarsbuzzen börjar officiellt idag. Den är lika svårt att beskriva som "Berättelsen om Pi", men tänk en "Forrest Gump"-historia med energin och hjärtat ur "500 Days of Summer", skriver han.

Empires rapport lyder:

- Det ser ut som en ordinarie komedi, men Stiller har större drömmar än så. Episka resor till Island, imponerande fantasy-scener, hajattacker och ett David Bowie-spår som ger vår hjälte en emotionell scen.

- Vi såg inte filmen som en ren komedi, vi utgick från andra kriterier för hur man når ut till publiken och berättar en historia, sa Ben Stiller till pressen på plats.

"The Secret Life of Walter Mitty" är en nyinspelning på "Här kommer en annan" från 1947. Filmen har biopremiär den 25 december.

| 19 april 2013 13:01 |