Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 april 2024 | 10:00

"En fantastisk berättelse om en fantastisk man" - Hopkins nya drama berör publiken till tårar

MovieZines läsare fick se dramat "One Life" vid en exklusiv förhandsvisning.
Glöm inte näsdukarna om du tänkt se "One Life" på bio i helgen. MovieZines läsare som bjöds in till en förhandsvisning tidigare i veckan vittnar om en gripande och stark bioupplevelse.
 
"One Life" berättar den sanna historien om Nicholas Winton, en ung man som räddade mer än 600 judiska barn strax innan Andra världskriget bröt ut. Han kom att kallas för "brittiske Oskar Schindler" och fick återförenas med överlevarna 40 år senare i ett av tv-historiens mest rörande ögonblick. Johnny Flynn och Anthony Hopkins delar på huvudrollen. 
 
I tisdags hade vi nöjet att visa filmen för över 100 läsare i Stockholm - stort tack till Nordisk Film som gjorde det möjligt! Så här tyckte publiken:
 

"En känslomässig torktumlare"

 
"Den var en känslomässig torktumlare (...) Filmen har ett syfte och det är att beröra och det gör den i 180. Att man även kan dra paralleller till dagens samhälle och situation gör att den gräver sig in i hjärtat och stannar där ett bra tag efter att filmen är slut. En film som jag definitivt kommer att rekommendera till nära och kära." - Claes L.
 
"En otroligt fin film, som man både grät till, och fick feelgood-känsla av. Vi tyckte mycket om den" - Jennie L.
 
"Jag tyckte om filmen. Den var bra, som alltid när den baseras på sann historia. För mig helt okänd historia vilket föranledde en del googlande senare. Hopkins är alltid bra i alla roller." - Ingrid P.
 
"Vilken film, väldigt rörande! Jag blev väldigt imponerad av Johnny Flynns prestation, och såklart Anthony Hopkins också för den delen. Vi uppskattade att salongen förblev släckt och tystnaden i eftertexterna för man behövde samla sig och torka tårarna." - Emanuel S.
 

"Alla satt kvar under eftertexterna"

 
"Även om filmen inte är ett filmiskt mästerverk, så är historien och därmed filmen en fantastisk berättelse om en fantastisk man. Hur en person med starkt övertygelse och motivation kan förändra livet (till det positiva) för så många människor (...) Lite talande var också att när filmen var slut var det ingen som reste sig, utan alla satt kvar i ca fem minuter under eftertexterna. Något som jag aldrig upplevt i en biosalong" - Martin G.
 
"En drabbande film som med sitt lågmälda tilltal väl speglar hur majoriteten av våra hjältar verkar i det dolda och utan att dra uppmärksamhet till sig själva. Skådespeleriet håller hög klass. Miljöerna slår mig som trovärdiga. Klippen mellan filmens dåtid och nutid effektfulla (...) En mycket stark och fin film som jag skulle betygsätta 7,5/10." - Pontus O.
 
"Jag tycker att det var intressant att följa denna för mig helt okända historia om Nicholas Winton och hans välgärningar. Bra skådespel som vanligt av Anthony Hopkins. En fin och lätt rörande film!" - Michael A.
 
"One Life" går upp idag på bio över hela Sverige.
 
| 12 april 2024 10:00 |