Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

14 mars 2019 | 19:00

”One Day at a Time” läggs ned efter tre säsonger

Alltför få tittade på en av Netflix bästa komediserier.
Netflix-döden slår till igen. Deadline meddelar att "One Day at a Time" inte får några nya avsnitt. Den tredje säsongen släpptes på streamingtjänsten för bara några veckor sen.

"One Day at a Time" är en komediserie om en kubansk-ättad familj bosatt i Los Angeles. Den ensamstående mamman får handskas med två tonårsbarn, en inneboende mormor, ett heltidsjobb som sjuksköterska och PTSD från en vända i kriget. För att vara en till syens klassisk sitcom, så berör "One Day at a Time" också flera allvarliga ämnen, så som ångest, rasism och homofobi - något som verkligen får den att sticka ut ur mängden som feelgood-tv med ett budskap.
 
Tyvärr är det ett budskap som alltför få tittare har upptäckt, då Netflix inte anser det värt att investera i fler avsnitt. Detta trots starka recensioner och höga betyg.
 
 
- Det var ett mycket svårt beslut, och vi är tacksamma till alla fans som har stöttat serien. Det är en besvikelse att inte fler tittare upptäckte "One Day at a Time", kommenterade Netflix innehållschef Ted Sarandos.
 
Det må vara för sent att rädda "One Day at a Time", men det är inte för sent att upptäcka en av Netflix mest underskattade serier. Ge den en chans, om inte annat så för Rita Morenos skull - hon fullkomligt briljerar som frispråkiga mormor Lydia, en citatmaskin och en drama queen utan dess like.
| 14 mars 2019 19:00 |