Skribent

Alexander Dunerfors

3 november 2013 | 11:01

Nyfiken på årets surprisefilmer?

En gripande och en läskig överraskningar väntar publiken som vågar satsa på det okända.

Surprise! Det blir två överraskningsfilmer på årets festival. En av höjdpunkterna på Stockholms filmfestival har alltid varit den hemliga filmen, trogna besökare vet att man kan vänta sig lite av det mesta - allt från "Twilight" till "Argo" har kunnat visas tidigare år. Den här gången får vi dubbelt av det goda.

Årets festival inleder med en surprisefilm redan första kvällen, på onsdag 6:e november, och sätter en andra som en del av Horror Night lördagen den 9:e. Vi är som vanligt nyfikna av oss och pressade programchefen George Ivanov på ledtrådar...

1. Den första överraskningsfilmen blir gripande. Eller "gripande, välspelad och spännande" om den ska beskrivas med tre ord.

2. Oscarsbuzz? Javisst. Förra årets överraskningsfilm gick hela vägen och vann för Bästa film. Årets val borde också ha goda chanser, menar Ivanov.

3. Att den hemliga filmen på Horror Night passar skräcktemat är givet. Men filmfestivalen bjuder på ytterligare en ledtråd: "Regissören har tidigare vunnit flera priser på Stockholms filmfestival".

Det drar ju ner alternativen betydligt (som vi kan se på denna länk) och såvida inte Quentin Tarantino är tillbaka med en skräckis vi inte hört talas om, skulle iallafall jag satsa en slant på snart bioaktuella Kimberly Peirce...

Vilka filmer tror du kommer att visas som överraskningsfilmer? Vilka hoppas du på? Kommentera nedan.

| 3 november 2013 11:01 |