Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

1 december 2016 | 15:45

Nya trailern för "Sherlock" visar att det inte längre är någon lek

Vad ska den nya teasern betyda?
Snart är det dags för nya "Sherlock"-avsnitt igen och BBC släppte idag en liten teaser-trailer för att sätta stämningen.


Det är inte mycket som händer här, men vad är grejen med översvämningen i rummet? Varför är de båda så avslappnat inställda till det? Och framför allt: om Sherlocks lägenhet är högst upp, håller Mrs. Hudson på att drunkna på nedervåningen då?

Precis som trailertiteln antyder så är det "not a game anymore". Den fjärde säsongen, bestående av tre avsnitt, har tidigare beskrivits av skaparna som den mörkaste hittills. Den nya antagonisten, Culverton Smith, ska vara "ren och skär ondska". Dessutom såg vi förra veckan i en bild att Watson har fått en bebis, vilket gör att han har ännu mer att förlora. Det här kan bli farligt.

Tråkigt nog bör vi ställa in oss på att detta kan bli den sista säsongen någonsin av "Sherlock". Huvudrollsinnehavaren Benedict Cumberbatch har varnat för att han och Martin Freeman kanske inte är tillgängliga för inspelning något mer framöver på grund av större projekt i Hollywood.

"Sherlock" kommer inte att visas på SVT den här gången. Istället kommer säsong 4 till Netflix, som har köpt rättigheterna, den 1 januari.

Vad är det bästa med "Sherlock" enligt dig?
| 1 december 2016 15:45 |