Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 maj 2013 | 19:01

Nya "Star Wars" går tillbaka till källan

Producent Kathleen Kennedy: "Vi har lagt ner mycket tid på att utforska hur det hela började".

Back to basics, det är parollen när arbetet med "Star Wars: Episod VII" kickar igång inspelningen under 2014. Producent Kathleen Kennedys uttalande antyder att prequel-filmerna Episod I-III är historia.

- Vi har lagt ner mycket tid och uppmärksamhet på "Star Wars" ursprung, för att hämta inspiration till den nya filmen, säger Kennedy på den officiella Star Wars-sajten.

Samtidigt bekräftar Kennedy att J.J. Abrams kommer att filma i Storbritannien, där alla de föregående stjärnkrigen har blivit till. Många fans hoppas också på mer praktiska effekter, som på den gamla goda tiden, och mindre CGI och greenscreen-trolleri. Det återstår att se exakt vilken väg de nya filmerna tar.

Regissören är som bekant bioaktuell med "Star Trek Into Darkness", också här har det pratats om en uppföljare. Men skulle "Star Trek 3" kollidera med hans "Star Wars"-film är valet enkelt, säger Abrams till MovieZine:

- Att få jobba med båda dessa serier är inget mindre än ett privilegium. Men om båda filmernas scheman kolliderar så kommer jag trots det att vara involverad i "Star Trek". Det skulle kännas bitterljuvt att producera "Star Trek" och inte kunna regissera, men det finns så många andra som skulle kunna göra det.

Michael Arndt har skrivit manus till "Star Wars: Episod VII" och vi ser fram emot världspremiären år 2015.

Följ allt om de nya filmerna på vår Star Wars-temasajt »

| 11 maj 2013 19:01 |