Film

Skribent

Mats Karlsson

24 oktober 2010 | 17:46

Nya "Star Wars"-filmer planeras

George Lucas planerar att göra ytterligare en trilogi om Star Wars-sagan som ska släppas runt 2015-2016.

När senaste trilogin släpptes på bio ryktades det om att det fanns planer att göra del 7-9, men Lucas avfärdade dem med bestämdhet och sa att det aldrig bli verklighet. Nu rapporterar IESB.net att Lucas har återupptagit de planerna.

Just nu håller Lucas och hans team på att konvertera alla sex filmer till 3D där ambitionen är att släppa första filmen "Star Wars: Phantom Menace" 2012. Men enligt IESB.net har detta givit honom mersmak, för vid topphemliga Skywalker Ranch går tankegångarna att göra ytterligare tre filmer.

Den nya trilogin ska vara helt utanför planerna med den kommande TV-serien som man håller på och utvecklar. Lucas tänker finansiera den nya trilogin med intäkterna från releaserna av 3D-versionerna och Blu-ray-utgåvorna, som beräknas uppgå till 500-750 miljoner dollar.

Enligt IESB:s källa ska filmerna inte bli några prequels utan isåfall uppföljare. Det är dock osäkert om det kommer bli del 7, 8 och 9 eller om filmerna utspelas ännu längre fram i tiden, så de nya filmerna kan lika gärna bli del 10-12. Dessutom ska filmerna inte kretsa kring Skywalker-familjen, men däremot kommer de att utspela sig i samma universum.

Sajten Underwire rapporterar att LucasFilm förnekar alla planer om en ny trilogi, men oavsett om det ligger någon sanning i detta rykte skulle de knappast bekräfta det.

Om (och ett väldigt stort om) detta blir verklighet kommer vi att få se första filmen på biograferna 2015 eller 2016. Men vi ska ha i åtanke att IESB har levererat sin beskärda del av scoops, senast släppte de bomben att Joss Whedon skulle tackla "The Avengers". Fast jag vill ändå påpeka att detta rykte kan visserligen vara sant, men att det finns inga garantier att det går längre än till diskussionsstadiet. Tiden får utvisa.

| 24 oktober 2010 17:46 |