Film

Skribent

Mats Karlsson

14 juni 2012 | 23:01

Nya "Carrie" ska bli som "Black Swan"

Det säger Chloe Moretz som spelar huvudrollen i den kommande nyversionen.

För ett drygt år sedan fick vi reda på att en remake av Brian De Palmas kultklassiker "Carrie" var på väg och senare avslöjades det att Kimberly Peirce skulle regissera. I huvudrollen ser vi den unga begåvade Chloe Moretz och Carries mamma Margaret White spelas av Julianne Moore.

Att filmen har fått negativ respons var nog ingen överraskning för varken regissören Peirce eller för Moretz, men nu försvarar Moretz nyversionen och säger att den kommer att vara helt annorlunda mot originalet och vara mer som förlagan, det vill säga Stephen Kings välkända bok.

- Jag gör min egen version av karaktären. Manuset är helt annorlunda mot originalet. Den är mer som boken. Det är mer som en "Black Swan"-version som vänder upp och ner på ditt sinne. Man ser saker och man vet inte att man redan har sett dem, säger Moretz under Vanity Fairs "Face of the Future".

Det är dock ett väldigt vanligt och populärt uttalande att säga att en remake är mer som boken än originalfilmen. Huruvida denna remake kan ge oss något nytt eller inte återstår att se. Inspelningen startar under hösten och premiären är satt till mars 2013 i USA. I Sverige är det än så länge oklart när och om den går upp på biograferna.

| 14 juni 2012 23:01 |