Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 oktober 2016 | 07:00

Ny tv-serie baserad på "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" på gång

Men behöver vi något mer än filmpärlan?
Som bekant är det i ropet just nu att basera nya tv-serier på gamla filmidéer. Nästa film till rakning är den moderna klassikern "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

För den som behöver en påminnelse handlade filmen om ett splittrat par, där Joel Barish (Jim Carrey) tar hjälp av ett företag för att radera alla minnen av sin ex-flickvän Clementine Krukzynski (Kate Winslet). Berättelsern utspelar sig sedan i omvänd kronologisk ordning, inuti Joels huvud, från ögonblicket de gör slut till hur de ursprungligen möttes.

Det är oklart på vilket sätt man kommer att adaptera originalfilmen till tv-serieformat, men det är samma producent, Steve Golin, som tar initiativ till projektet. Zev Borow ("Chuck") omvandlar Charlie Kaufmans briljanta manus. Även "True Detectives" Richard Brown är ombord som exekutiv producent, vilket åtminstone är lite hoppfullt i skapandet av en tv-serie som inte behövs. Filmen är allt vi behöver.

Det är för tidigt att säga vem som ska skådespela eller vilken kanal som kan tänkas sända den så småning om, men varken filmens regissör Michel Gondry eller manusförfattaren Charlie Kaufman är involverade i tv-serien. Produktionsbolaget Anonymous Content, som ligger bakom tidigare succéer "True Detective" och "Mr. Robot", jobbar på att ta fram serien.

Spontant känns det verkligen överflödigt att göra om denna pärla i ännu ett format, men låt oss inte fördöma något i förtid.

Vill du se en tv-serie baserad på "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"? 
| 10 oktober 2016 07:00 |