Serie

Skribent

MovieZine

8 juni 2022 | 11:41

Trailerpremiär: Ny säsong med "Kenny Starfighter" på SVT

Wollie bollie! Den populära 90-talsserien återvänder med en ny säsong, 25 år senare.
Galaxens snyggaste hjälte gör comeback! 25 år efter sin tv-debut på SVT kommer Kenny Starfighter tillbaka i rutan med en fortsättning på kultserien.
 
Kenny spelas återigen av Johan Rheborg och den här gången får han förstärkning av Penny Starfighter, en ny rollfigur spelad av Maja Rung. Tillsammans ska de försöka stoppa den ondskefulle Dr Deos grymma hämnd mot mänskligheten.
 
 
- Det känns så roligt att vi kan bjuda på det här storslagna och roliga rymdäventyret för hela familjen i höst. Man kan nästan säga att Kenny Starfighter är som en egen genre. "Star Wars" möter "Deadpool möter "Superhjältarna" – och kärlek uppstår! säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn.
 
MovieZine var först med att rapportera om Kenny Starfighters återkomst, som hintats i sociala medier under de senaste veckorna.
 
Idag släpper SVT den första trailern för sin minst sagt efterlängtade säsong 2. I samma veva bekräftas premiärdatumet som är den 16 september.
 
 

Kenny Starfighter 2022 - det här handlar serien om

 
Sofia och Tyrone från originalseriens barnhjältegäng har vuxit upp. Tillsammans har de fått två barn, Ester och Milo. En dag när Ester kommer hem från skolan upptäcker hon att hela familjen har försvunnit. Tillsammans med sina bästa vänner Errol och Vincent påbörjar hon sökandet efter sin familj.
 
Samtidigt når en mystisk signal fram till Galaxhjältarnas högkvarter på planeten Mylta. En sändare på Jorden, från 1997, har plötsligt aktiverats och det finns tecken på att superskurkarnas superskurk, Dr Deo, är tillbaka. Om så är fallet, vem ska stoppa honom? Kenny har inte synts till på 20 år… Så vem ska då hämta sändaren?
 
 
Manusförfattare och regissörer är Calle Åstrand, Pontus Löwenhielm och Mats Lindberg, trion som också låg bakom originalserien från 1997 och långfilmen "Kenny Begins" från 2009:
 
– Vi ville så gärna göra "Star Wars", "E.T." eller "Blade Runner", men resultatet blev "Kenny Starfighter". Det är oerhört smickrande att så många kommer ihåg vår serie från 90-talet. Vi vill att dom som såg serien då ska få ett kärt återseende, och att de tar med sig en ny generation barn in i vår skruvade värld.
| 8 juni 2022 11:41 |