Serie

Skribent

Christian Björck

30 maj 2017 | 11:30

Netflix levererar ny poster till "Castlevania" – ni som spelat Nintendo-originalet kommer känna igen er

En ny poster har släppts till kommande serien "Castlevania", baserad på spelserien med samma namn. Den doftar retro och ser riktigt häftig ut!
Netflix har en anime-serie baserad på spelen "Castlevania" på gång och då premiären börjar närma sig har de släppt en poster som känns riktigt old-school. På postern syns hjälten som troligen är en Belmont (en klan som ska utrota Dracula), med piskan och allt ståendes mot Draculas slott. Slottet tornar upp sig i bakgrunden mot en blodröd måne och vi får även se Dracula själv som stirrar hotfullt.
 
 
För er som tycker att bilden verkar bekant, så kan det vara för att ni hade händerna på originalspelet "Castlevania" till konsolen NES från tillverkaren Konami. Likheten mellan postern och omslaget till spelet är slående. På spelomslaget är det Simon Belmont som har piskan i högsta hugg, med en mer "80-tals Conan the Barbarian/He-Man-look" och Dracula ser mer ut som han gjorde i äldre Hollywood filmer, men på det hela taget är postern från Netflix ett snyggt homage till spelet.
 
 
Förhoppningsvis indikerar det att de verkligen försöker att adaptera "Castlevania" rätt, så att de kan lyckas göra en bra överföring från spel till tv-serie.
 
"Castlevania" har premiär den 7:e juli.
| 30 maj 2017 11:30 |