Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

24 juli 2017 | 23:00

Ny detalj talar för att The White Walkers kommer att gå runt snömuren

Du gör bäst i att undvika läsningen om du inte har sett avsnitt 1 och 2 av "Game of Thrones" sjunde säsong ännu. Men kolla in det här fyndet i förtexterna!
Det är en väldig massa prat om snömuren och hotet bortom den i "Game of Thrones", men har du haft ögonen med dig under vinjetten? Användaren RohitMSasi på Reddit lade märke till att just introt i årets säsong har ändrats och det ser ut som att The White Walkers inte kommer att behöva störta muren. De kan bara gå runt.
 
 
Havet runt muren verkar ha frusit till is sedan vintern kom och om det var värt att ändra introt för att poängtera detta måste det väl ha betydelse för historien. Samtidigt har det otaliga gånger pratats om murens fall i serien, som för att plantera händelsen långt i förväg. Frågan är vad man ska tro.
 
Vi vet att "Game of Thrones" redan från första början har struntat i den konventionella berättarteknikens alla regler sedan de började döda sina huvudkaraktärer såväl som lade tid på att introducera nya som dog några minuter senare. Har allt arbete med att förbereda oss på murens ras varit ytterligare ett falskt spår för att hålla oss på tårna? Eller är det i själva verket bara snö och moln vi ser i det nya introt och inte alls ett fruset hav som skulle innebära en lätt väg runt för The White Walkers?
 
Något som stöttar den nya teorin är The Hounds replik i premiäravsnittet. När han skådade in i elden beskrev han hur han såg att "där muren möter havet finns det ett slott. Där är ett berg som liknar en pilspets. De döda marcherar förbi. Tusentals av dem".
 
Vi vet redan att Jon Snow nu ämnar göra just vapen av drakglaset i ett berg, så om det är vad The Hounds siande syftar på är redan halva profetian uppfylld och talar för att även resten kommer att bli verklighet.
 
Kära fans, muren kanske inte faller trots allt. "Game of Thrones", bra jobbat med att återigen lura oss att tro att vi kan lista ut hur den här berättelsen slutar.
| 24 juli 2017 23:00 |