Skribent

Mats Karlsson

2 september 2011 | 16:40

Ny chefredaktör på MovieZine.se

Idag välkomnar vi Alexander Dunerfors till redaktionen. Ändå är han allt annat än ny i gamet. Lär känna honom här...

Så vem fan är du?

Jag heter Alexander, är 28 år gammal och bor i Stockholm. Det finns en risk att några läsare känner igen mig sedan tidigare, då det var jag som startade MovieZine för över åtta år sen. Jag har skrivit och recenserat en hel del film, tills jag lämnade det hela för TV-branschen. Och de senaste fyra åren spenderade jag som webbproducent på kanal5.se.

Vad lockade dig tillbaka?

Jag måste säga att jag har saknat filmbranschen, som ändå är snäppet mer spännande än TV. Och det har hänt så otroligt mycket på MovieZine på sistone, sajten har fått en fantastisk makeover och känns större, bättre och snyggare än någonsin. Det är en ren lyx att få ta över efter Daniel Feldt. 

Vilka blir dina arbetsuppgifter nu?

Mitt jobb blir väl främst att lyfta sajten till nästa nivå. Det är inget som sker över en natt, men förhoppningsvis märks det en skillnad så småningom. Jag kan inte riktigt avslöja vad vi har på gång. Det kommer bli små och stora förbättringar på väldigt många punkter. Jag ser också fram emot att skriva nyheter och artiklar kring film. Men recenserandet överlåter jag till våra skribenter, som gör det så mycket bättre. 

Hur ser MovieZine ut om ett år, om allt går vägen? 

Vi har startat ett fint samarbete med en video on demand-tjänst, vilket förhoppningsvis ger MovieZine-besökarna möjlighet att inte bara läsa om film, utan även enkelt se på film lagligt här på sajten. Vi ska bli bättre på nyheter, både kring svensk och utländsk film, och också mer lyhörda för vad besökarna vill läsa mer om. Men det som är spännande är väl att både filmbranschen och webben förändras i snabb takt, det gäller för oss att fortsätta ligga i topp. 

Och till slut, hur stort är ditt filmintresse?

Filmintresset har alltid varit större än vad som är helt sunt (skratt). Jag har en viss förkärlek för filmer som är riktigt coola, snygga eller ger en verklighetsflykt för stunden. Favoritregissörer är, klyschigt nog, Tarantino, Tim Burton och Woody Allen, och andra som spelar i samma liga. David Fincher och Chris Nolan är också riktigt spännande just nu.

Vad gillar du och vad ogillar du med MovieZine idag? Vilka artiklar eller funktioner vill du se på sajten? Tipsa oss i kommentarerna nedan.

| 2 september 2011 16:40 |