Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 april 2022 | 13:49

Nu vet vi när "Diablo Immortal" släpps

Spelet "Diablo Immortal" kommer inte bara till mobiler, utan även till PC, den 2 juni.
Redan i slutet av 2018 utannonserades det att den populära "Diablo"-serien av Blizzard Entertainment skulle komma till mobiler, i form av "Diablo Immortal".
 
Nu har de avslöjat att spelet släpps den 2 juni. Förutom att det kommer till mobiler, släpps det även till PC, med möjlighet att spela med handkontroll på båda formaten.
 
 
"Diablo Immortal" utspelar sig 5 år efter händelserna i "Diablo II", men innan "Diablo III". Du tar dig an rollen som en äventyrare i staden Wortham, som hotas av kultister och odöda. Den återkommande karaktären Deckard Cain dyker upp och berättar att du måste hitta och förstöra delar av "the Worldstone", för att stoppa katastrofen.
 
Du kan spela som en av klasserna barbarian, wizard, monk, necromancer, demon hunter och crusader. En spännande funktion är att du kan fortsätta spela på din sparfil från PC på din mobil, och vice versa.
 
 
När "Diablo Immortal" avslöjades på BlizzCon 2018 togs det emot väldigt negativt, då många är tveksamma till mobilspel och att de flesta fansen förväntade sig att få se något nytt från det kommande "Diablo IV". För tillfället vet vi inte när det är tänkt att släppas.
 
Många undrade till och med om det var ett felplacerat aprilskämt och publiken buade när de fick höra att spelet inte kommer till PC, vilket det nu fyra år senare gör.
 
De senaste åren har Blizzard Entertainment varit i blåsväder, då företaget bland annat blivit stämda av staten Kalifornien efter en lång utredning där de anklagas för att diskriminera anställda på grund av hudfärg och kön, samt att "konstanta sexuella trakaseserier förekommer". Nyligen köptes de upp av Microsoft, för 600 miljarder kronor.
 
"Diablo Immortal" släpps till Android, iOS och PC den 2 juni.
| 25 april 2022 13:49 |