Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 november 2021 | 09:15

Blizzard skjuter upp "Overwatch 2" och "Diablo 4" till tidigast 2023

De två efterlängtade Blizzard-spelen dröjer längre än förväntat.
Under 2019 fick vi veta att de två efterlängtade Blizzard-spelen "Overwatch 2" och "Diablo 4" var på gång och att de förväntades släppas någon gång inom en snar framtid. 
 
Nu har Blizzard meddelat för sina investerare att spelen inte släppas lika tidigt som planerat och gav ingen tidsram för när de kan tänkas dyka upp, mer än att de kommer att släppa gott om innehåll under nästa år.
 
- Medan vi fortfarande planerar att leverera en betydande mängd innehåll från Blizzard nästa år, planerar vi nu för en senare lansering av "Overwatch 2" och "Diablo 4" än vad som ursprungligen var tänkt. Det har blivit uppenbart att en del av våra spel som tidigare planerades för nästa år kommer att dra nytta av mer utvecklingstid för att nå sin fulla potential, säger företaget i ett uttalande. 
 
 
Något som är värt att nämna är att "Diablo 4" förlorade sin regissör och huvuddesigner under sommaren, medan "Overwatch 2" förlorade sin verkställande producent i september.
 
Blizzard har även varit i blåsväder under året då företaget bland annat blivit stämda av staten Kalifornien efter en lång utredning där de anklagas för att diskriminera anställda på grund av hudfärg och kön, samt att "konstanta sexuella trakaseserier förekommer". Under året har en hel del anställda lämnat kontoret för att demonstrera mot företagets bristfälliga hantering av anklagelserna. Flera chefer har även fått lov att gå från sina poster på företaget. 
 
Såg du fram emot de två Blizzard-spelen? Påverkar företagskulturen hos Blizzard dina köpvanor? 
 
| 3 november 2021 09:15 |