Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 augusti 2021 | 15:49

Blizzard-chefen lämnar företaget efter de senaste veckornas blåsväder

J. Allen Brack lämnar företaget efter de senaste anklagelser om diskriminering och sexism på Blizzard.
Har du inte levt under en sten de senaste veckorna har du nog hört ett och annat om blåsvädret som "Warcraft"-, "Diablo"- och "Overwatch"-studion Activision Blizzard befinner sig i.
 
Sammanfattningsvis blev företaget stämda av staten Kalifornien efter en två år lång utredning där de anklagas för att diskriminera anställda på grund av deras hudfärg och kön, samt att "konstanta sexuella trakasserier" förekommer. Förra veckan lämnade drygt 200 anställda Activision Blizzard-kontoret och demonstrerade mot företagets bristfälliga hantering av anklagelserna. 
 
Nu går företaget ut med att Blizzard-chefen J. Allen Brack stiger ned från sin position och att Jen Oneal och Mike Ybarra kommer leda företaget i hans ställe. 
 
- Båda ledarna är djupt engagerade i alla våra anställda; till arbetet framåt för att säkerställa att Blizzard är den säkraste och mest välkomnande arbetsplatsen för kvinnor och människor av alla kön, etnicitet, sexuell läggning eller bakgrund; att upprätthålla och stärka våra värderingar; och att återuppbygga ditt förtroende. Med sin mångåriga branscherfarenhet och sitt djupa engagemang för integritet och inkludering kommer Jen och Mike att leda Blizzard med omsorg, medkänsla och ett engagemang för excellens, skriver de i ett uttalande
 
J. Allen Brack har varit chef sedan 2018 och arbetat på företaget sedan 2006. I ett annat uttalande skriver Activisions investerare att han lämnar företaget för att "sträva efter nya möjligheter". 
 
För närvarande arbetar Blizzard med "Overwatch 2", "Diablo IV" och "Diablo II: Resurrected"
 
Hur har du reagerat på anklagelserna mot Blizzard Entertainment? Har dina spelvanor förändrats? 
| 3 augusti 2021 15:49 |