Film

Skribent

Mats Karlsson

4 september 2009 | 12:05

Nu kommer parodin på Beck

Det var bara en tidsfråga innan någon skulle våga ge sig på att parodisera den bespottade svenska polisfilmsgenren och nu kommer Fredde Granberg göra slag i saken. Om ett par veckor startar nämligen inspelningen av ”Kommissarie Späck”, en parodi på svenskarnas polisfavorit Martin Beck. (Fotograf: Anders Ryderling)

En som inte räds att ge polisfilmsgenren en spark i magen är Fredrik "Fredde" Granberg som har blivit tilldelad regissörsstolen för "Kommissarie Späck". Efter att ha gjort succé på Guldbaggegalan med en fejktrailer för just "Kommissarie Späck" gör nu Granberg långfilmsdebut. Planen är dessutom att göra en trilogi om första filmen gör succé på biograferna.

Igår presenterade Granberg och filmens producenter en del av ensemblen som består av Leif Andrée (Mårten Späck), Johan Hedenberg (Grünvald Karlsson) och Irene Snusk (Cecilia Frode) samt Grünwalds psykolog som spelas av Katarina Ewerlöf.

Dessutom lovar Granberg att grannen från Beck kommer att dyka upp i "Kommissarie Späck", men karaktären kommer att gå på helt andra saker än alkohol.

Filmen handlar om kommissarie Mårten Späck som kallas till en brottsplats där en kropp har hittats genomborrad med knivar, gafflar, skedar och en högaffel. Späck ser kopplingar till andra självmord och konstaterar att kåren fått en galen seriesjälvmördare på halsen.

En längre intervju med filmens regissör Fredrik Granberg publiceras inom kort på MovieZine.

Filmen får biopremiär 2 april 2010.

| 4 september 2009 12:05 |