Spel

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 november 2016 | 06:00

Nu kan du fånga Ditto i "Pokémon GO" - men inte så lätt som du tror!

Dessutom tjänar du dubbla XP och Stardust hela veckan tack vare Thanksgiving.
"Pokémon GO" gav precis spelare en ny anledning till att spela mer: nu har den första nya Pokémon släppts sedan spelet lanserades. Den geléliknande klumpen Ditto går nu att fånga!Vad som utmärker Ditto är att den har ett unik drag där den härmar motståndarens attacker och utseende, vilket så klart kan vara utmärkt om du möter en otroligt bra Pokémon i strid.

Kruxet är att du inte kan se Ditto i sin naturliga blobbskepnad på kartan. Den kan se ut som precis vilken annan Pokémon som helst och du vet inte om det är en Ditto förrän efter att du har fångat den. Dags att börja fånga alla de där Pidgey och Zubat igen som du har struntat i på senare tid? Endast när någon i din närhet har fångat en Ditto kan du se denne i sin geléaktiga form på kartan.

När du väl har fångat din Ditto kan du naturligtvis använda den effektivt för att ta över gym. Den kommer i så fall att kopiera den första Pokémon den möter i just den striden och få samma attacker. Om Ditto möter Ditto kommer de dessvärre bara att sitta där som två blobbar och slå lite löst på varandra till någon förlorar. De har inga egna värdfulla attacker av naturen.

Dessutom firar Niantic Labs amerikansk Thanksgiving den här veckan och delar ut dubbla XP och Stardust för alla handlingar du gör i spelet!

Kommer Ditto och dubbla XP och Stardust att få dig att spela mer i helgen?
| 25 november 2016 06:00 |