Serie

Skribent

Henrik Lindqvist

22 augusti 2016 | 15:20

Nu fortsätter ”Fear the Walking Dead” med nya avsnitt

Nick på egen hand i ny, uppjackad säsong. Vad kan vi vänta oss av "Fear the Walking Dead" framöver? Vi har sett höstens första avsnitt.
Vårens sista avsnitt avslutades med att den dittills sammanhållna gruppen splittrades. Efter att ha sett höstens första avsnitt, som fokuserar på den ensamma och skadade Nick, hans resa framåt blandat med tillbakablickar, kan man gissa att de resterande avsnitten kommer att handla om en person eller ett sällskap åt gången.

Det är svårt att inte jämföra ”Fear the Walking Dead” med den äldre systerserien, ”The Walking Dead”, även om liknelserna är ganska få. Där originalserien bjuder på spänning och våld, förlitar sig denna i stället på drama och relationer. Vissa avsnitt har, till och med, varit helt fria från zombies.

Därför känns dagens avsnitt lite annorlunda. Plötsligt visar sig välkända situationer som övergivna motorvägar, horder av zombies och skurkar med maskingevär, något som serien tidigare varit ganska befriat från, på gott och ont. Utan att förstöra för er som ännu inte sett avsnittet, kan jag berätta att det till och med slutar med ”den där känslan” som så många "Walking Dead"-avsnitt gjort förut.



Vänner eller fiender?

Även om avsnittet enbart fokuserar på Nick och hans religösa jakt på svar, så introduceras inte bara nya bekantskaper, bra som dåliga, utan också nya platser som mycket väl kan bli centrala under hösten. Avsnittet fyller också på med pusselbitar kring vad som hände innan seriens allra första avsnitt. Vad hände med Nicks pappa, till exempel?

Allt som allt så verkar serien ta en kraftig sväng inför hösten. Borta är havet, båten och familjerna till förmån för öde landskap, jägare och vänliga samhällen. Lite mer av ”The Walking Dead”, helt enkelt.

Vad tycker ni om "Fear the Walking Dead" så här långt? Kommentera nedan.
| 22 augusti 2016 15:20 |