Film

Skribent

Mats Karlsson

16 juni 2009 | 12:02

Nolans "Inception" kan få 200 miljoner-budget

Många tog för givet att Christopher Nolans nya film "Inception" skulle bli en mindre film efter all uppståndelse med "The Dark Knight". Men enligt den kanadensiska tidningen The Calgary Sun kommer filmens budget bli 200 miljoner dollar medan "The Dark Knight" fick nöja sig med "blygsamma" 176 miljoner dollar i budget.

- Det kommer inte att bli en tvådagars-inspelning. Det är inte någon miniserie för CBC. Den är väldigt omfattande. De här killarna kommer att lägga mycket pengar innan lunch än vad andra lägger på en hel serie. Det kommer att bli den största film som någonsin har spelats in här, säger en källa till tidningen.

Christopher Nolan har fortfarande locket på när det gäller filmens handling och inte ens skådespelarna är beredda på att berätta något ingående om filmens innehåll.

- Jag kan knappt vänta tills jag får prata om filmen, men jag har blivit ombedd att inte göra det. Jag vill respektera Nolans önskan eftersom jag älskar hans filmer och jag är så hedrad att få jobba med honom. Han har en klar idé och tanke för hur han vill folk ska bli presenterade med det här, berättar Joseph Gordon-Levitt till MTV.

Den beskrivning som för närvarande finns för "Inception" är att det ska vara en samtida science fiction/action historia som utspelar sig i det komplexa mänskliga sinnet.

| 16 juni 2009 12:02 |