Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 juni 2019 | 11:00

Njut av de första bilderna från "Little Women"

Saoirse Ronan och Timothée Chalamet kommer krossa hjärtan i vinterns kärleksdrama från Greta Gerwig.
Vanity Fair har släppt de första bilderna från vinterns stora kostymdrama. "Little Women" är en nyinspelning av Louisa May Alcotts klassiska kärleksroman, med Greta Gerwig i registolen.

Historien om de fyra unga systrarna som växer upp efter amerikanska inbördeskriget har filmats flera gånger förr. Den mest kända adaptionen är 1994 års version "Unga kvinnor" med Winona Ryder och Christian Bale i huvudrollerna. Snart är det alltså dags igen att häpnas över kostymerna, fångas av syskondramat och förtrollas av en av tidernas mest älskade kärleksberättelser.
 
 
Huvudkaraktärerna spelas denna gång av av Saoirse Ronan och Timothée Chalamet, som återförenas efter Greta Gerwigs "Lady Bird". Och deras androgyna kostymer är ett medvetet drag från regissören. Gerwig berättar i en intervju med Vanity Fair att hon och kostymören kunde tvinga paret att byta kläder med varann:

- Jo är en flicka med ett pojknamn, och Laurie är en pojke med ett flicknamn. På sätt och vis är de varandras tvillingar (...) De hittar varandra innan de förbinder sig till ett kön. Det skulle inte vara fel att kalla Saoirse snygg och Timothée vacker. Båda har en lätt androgyn look som gör dem perfekta för dessa karaktärer.
 
 
De andra systrarna March spelas av Emma Watson, Eliza Scanlan ("Sharp Objects") och Florence Pugh ("Midsommar"). I rollistan finns också Laura Dern som flickornas mor, Bob Odenkirk som deras far och Meryl Streep som rika Aunt March.
 
 
"Little Women" siktar på biopremiär julen 2019.
| 20 juni 2019 11:00 |