Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 juni 2023 | 06:00

Nicolas Cage spelar sig själv i spelet "Dead by Daylight"

Nic Cage känner sig hedrad över att ha fått en inbjudan till den "coola klubben" som spelvärlden är.
Skräckspelet "Dead by Daylight" är onekligen hett just nu, med ett äventyrsspel baserat på samma universum på gång av Supermassive Games och en Hollywood-film på gång.
 
Spelet är för flera spelare, där du tar dig an rollen som personer som måste överleva mot mördare från olika skräckserier som "A Nightmare on Elm Street", "Evil Dead", "Halloween", "Stranger Things" och "Silent Hill", samt originella varelser.
 
Under Summer Game Fest fick vi veta mer om det kommande tillägget, där ingen mindre än skådespelaren Nicolas Cage ("Renfield", "National Treasure", "Face/Off") spelar sig själv.
 
I en intervjun på scen under Summer Game Fest hajpar han upp spelet och säger att det är en ära att bli inbjuden till den "coola klubben" som är spelbranschen", samt pratade om hur uppslukande ett spel som "Dead by Daylight" är.
 
 
I det nya innehållet med Nicolas Cage spelar han sig själv som en skådespelare som dras in i den otäcka världen The Fog under en filminspelning.
 
- Jag spelar en förhöjd, överdriven version av en skådespelare som heter Nick Cage.  Allt jag säger, från skrik ner till det mest minimala, upprörda uttrycket av en suck, det är min röst. Så att vi är sammansmälta. Jag har alltid vetat att den här dagen skulle komma, säger han.
 
Det var lite parodiskt att följa sändningen direkt, då Cage verkligen hyllade spelet och hans medverkan till skyarna – för att sedan få se en ganska tafflig tolkning av honom själv i spelets ganska föråldrade grafikmotor.
 
 
Behaviour Interactive kommer att berätta mer om skådespelarens medverkan den 5 juli. 
 
"Dead by Daylight" har nått över 50 miljoner spelare världen över och ska som sagt bli film av Blumhouse och producenten Jason Blum ("Get out", "M3GAN") och "Insidious"-regissören James Wan.
 
Spelar du "Dead by Daylight"? Är du peppad på att Nicolas Cage ska medverka?
| 10 juni 2023 06:00 |