Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 juli 2019 | 20:50

Netflix verkar ha en "The Grudge"-serie på gång

Såklart Netflix måste satsa på lite japansk "The Grudge"-skräck när det är dags att utöka sin katalog av originalserier på andra språk än engelska?
I början av 00-talet skrämdes vi gång på gång av de japanska skräckfilmerna, och en amerikansk remake med Sarah Michelle Gellar, vid namn "The Grudge". I Japan gick däremot skräckfilmerna under namnet "Ju-On", som nu också finns som en sida bland Netflix kommande tv-serier - sorterad under kategorierna "japanska tv-program" och "skräckserier".
 
Enligt den korta beskrivningen av serien "Ju-On" så "baserades skräckfilmerna faktiskt på verkliga händelser som skedde under loppet av fyra årtionden... och sanningen är till och med ännu mer skrämmande".
 
Mer än så vet vi i nuläget inte kring "Ju-On", då man inte officiellt har beställt en säsong ännu. Men enligt skräcksidan Bloody-Disgusting så ska man faktiskt ha nämnt serien i förbifarten under ett Netflix-event i Japan förra månaden - och då ska man även ha sagt att Sho Miyake var klar som regissör. 
 
Med tanke på att Netflix försöker att utöka sitt utbud av originalserier på andra språk än engelska så känns det ändå ganska rimligt att man satsar på lite japansk skräck. Men vi får helt enkelt vänta och se om Netflix går ut med lite mer officiell information kring den nya serien "Ju-On" inom kort.
 
Är du sugen på att se en ny "The Grudge", fast på japanska i tv-serieformat? Kommentera gärna nedan!
| 2 juli 2019 20:50 |