Film

Skribent

Josefine Krischausky

29 september 2022 | 12:00

Netflix släpper dokumentär om mordet på Kim Wall – se trailern

Filmen "Into the Deep" började som en dokumentär om Peter Madsen och hans rymdprojekt, men utvecklades efter hösten 2017 till något helt annat.
Sommaren 2016 började den australiska filmaren Emma Sullivan följa den danske ubåtstillverkaren Peter Madsen, för att dokumentera ett av hans nya projekt, där målet var att lyckas bygga en egen rymdfarkost.
 
Lite mer än ett år senare kom dokumentären dock att förvandlas till något helt annat, efter att Madsen blev misstänkt och senare livstidsdömd för det brutala mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Nu har det blivit dags för slutprodukten, som bär titeln "Into the Deep", att släppas för den breda publiken. 
 
"Into the Deep" innehåller bland annat intervjuer med Madsen själv, samt mängder av observerande videomaterial, varav delar filmades på själva dagen för brottet, den 10 augusti 2017. Samtidigt är filmen ett porträtt av både Madsens kollegor och studenterna som var en del av projektet, men även Sullivan själv, som plötsligt behövde hantera en ny verklighet. 
 
"När du plötsligt blir indragen i en mardröm förändrar det ditt liv för alltid. Den här filmen är ett vittnesmål från de personer som stod Madsen nära, medan de sakta greppar sanningen om denna man och de hemska brott han begick", säger Sullivan i ett uttalande. 
 
Se trailern till dokumentären här:
 
 
"Into the Deep" släpps på Netflix imorgon, den 30 september. 
| 29 september 2022 12:00 |